Dansk Talent Akademi

Afsluttet konkurrence

Dansk Talent Akademi

Afsluttet konkurrence
2015

Cubo Arkitekter A/S, Aarhus

VINDER 2015

ARKITEKTKONKURRENCERDK ved Anne-Mette Bølling varetog den samlede konkurrencerådgivning for denne konkurrence.

Konkurrencen er udskrevet af: Holstebro Kommune i samarbejde med DTA, Færchfonden og Realdania

Konkurrencen omhandler: Holstebro Kommune er en af landets førende kommuner, når det gælder om at skabe rammer for at udvikle unge talenter inden for musik, kunst og design, dans, musical og teater samt forfatter.

Kommunen har skabt et attraktivt talentudviklingsmiljø for at tiltrække og fastholde unge talenter i Danmark. Det sker blandt andet gennem udvikling af et campusmiljø for talentudvikling, eliteuddannelse inden for kulturelle og idrætslige fag, samt ved at etablere bo-og opholdsmuligheder for unge. Det er netop disse bomuligheder kommunen i samarbejde med Dansk Talentakademi, DTA, ønsker at opgradere ved at igangsætte indeværende konkurrence om DTA Campus. DTA skal være det naturlige centrum og en smeltedigel for de forskellige fagligheder.

Midt i Holstebro Bymidte skal ”Campus” med kollegieboliger samt fælleslokaler og administration opføres. Den valgte byggegrund ligger attraktivt for de unge, tæt på de største kulturinstitutioner i byen.

Projektkonkurrencen og byggeriet realiseres i et samarbejde mellem Holstebro Kommune, Realdania og Færchfonden.
Konkurrencen og den efterfølgende forhandling forventes gennemført i perioden februar-november 2015. Konkurrencesproget er dansk.

Rådgivningsopgaven skal varetages som totalrådgivning med et arkitektfirma som totalrådgiver og øvrige firmaer som underrådgivere.

Konkurrenceform: Konkurrencen udskrives i henhold til EU-direktivet, som en indbudt projektkonkurrence, med udbud efter forhandling.

UDVALGTE TEAMS

TEAM A

AART architects, Aarhus

Viborg Ingeniørerne A/S, Viborg

A2 Arkitekterne A/S, Holstebro

TEAM B

C.F. Møller Danmark A/S, Aalborg

Cowi A/S, Viborg

TEAM C

(Vinder)
Cubo Arkitekter A/S, Aarhus

Midtconsult P/S, Herning

Preben Skaarup Landskab, Aarhus

TEAM D

TEAM E

TEAM F